Meubelontwerper en -bouwer Stephan Siepermann

Stephan Siepermann studeerde aan de Design Academy te Eindhoven en verdiende zijn diploma in 2005. Twee jaar later besloot hij voor zichzelf te beginnen als ontwerper en meubelmaker. Wat opvalt in zijn ontwerpen is de keuze voor bijzondere materialen en de niet alledaagse toepassing van vorm en functionaliteit. Stephan gelooft in de extra dimensie, design met een twist.

Keurige boekhouding

Vanuit zijn atelier in een werfkelder aan de Oudegracht, waar hij ontwerpt en ook bijna al zijn meubels produceert, regelt Stephan ook zijn administratie. Die is trouwens uitstekend verzorgd, Stephan bewaart en archiveert zijn bonnen in een multomap en hij verzamelt ieder kwartaal zijn eigen kosten en inkomsten. Die gegevens gebruikt The Bookie vervolgens voor de kwartaalaangifte. Stephan houdt hiermee zelf het overzicht maar toch kan The Bookie tijdig trends in de boekhouding zien en ook op tijd aan de bel trekken als er bijvoorbeeld iets mist of wijzigt.

Klik

“Mijn vorige boekhouder stopte ruim een jaar geleden met zijn administratiekantoor. Hij tipte me The Bookie. Toevallig kreeg ik in die week dezelfde tip ook door van een huisgenoot. Dat was natuurlijk voldoende aanleiding voor een gesprek met Gijs. We hadden een klik en ik stapte over.” Die klik was meteen wederzijds. Net als bij The Bookie staat bij Stephan het bedienen van de gebruiker voorop in de ambitie om elk product op maat te maken.

Tips over uitgaven

Zo spreekt Stephan iedere drie tot vier maanden wel iemand van The Bookie. Soms alleen maar om zijn gegevens door te nemen, maar soms ook als hij vragen heeft. Een van die vraagstukken is bijvoorbeeld: waar ligt de grens van ‘zinvol last minute uitgaven doen’. Met het antwoord op die vraag beslist Stephan een dezer dagen of hij een grote investering zal doen voor zijn atelier. Hij vraagt The Bookie trouwens geregeld dat soort tips, maar is ook heel erg blij met de assertiviteit van het kantoor. “Als het zinnig is om nog een investering te doen, mailt Gijs me om dat door te geven. Hij houdt de balans goed in de gaten. Dat was bij mijn eerste boekhouder wel anders. Ik heb in het prille begin een jaar of vier bij een wat groter boekhoudkantoor gezeten en dat werkte absoluut niet in mijn voordeel. Ik kreeg facturen voor werkzaamheden die ze nooit gedaan hadden en moest ruim twee jaar strijden om mijn gelijk te halen.” Wil je meer weten over Stephan? Check https://stephansiepermann.com

The Bookie Logo

Jaarbeursplein 22
3521AP Utrecht, Nederland
030 207 2077 | info@thebookie.nl
KvK 77653696

Company or Private Car Calculator

Income Tax Calculator

Pricing

Contact

Partners

Job opportunities

Free accounting software

The Bookie Logo