Prijzen2023-02-27T14:33:16+00:00

GEEN KLEINE LETTERTJES

Binnen een abonnement betaal je een vast bedrag per financieel jaar (van 1 januari t/m 31 december), ongeacht je bedrijfsvorm en wanneer je klant wordt.

Hiervoor doen we alle werkzaamheden om je boekjaar af te ronden: van controles en btw-aangiftes tot je jaarcijfers en aangifte inkomstenbelasting.

Plan een kennismaking

ONZE ABONNEMENTEN

 • Schat je omzet voor dit huidige jaar

 • Wil je dat wij je uitgaven voor je invoeren? Kies dan Plus. Doe je dat liever zelf? Kies dan Basis.

 • Betaal maandelijks automatisch vooruit

 • Bij Plus betaal je alleen extra voor wat je nodigt hebt.

 • Aan het eind van het jaar niet het hele bedrag betaald? Dan factureren we wat ontbreekt.

Twee prijzen voor Basis

 • Ondernemer | Een regulier abonnement kost €780 per jaar
 • ZZP | Is je omzet lager dan €60.000? Dan betaal je €660.

Waarom is dat zo?

 1. Praktisch | Een grotere administratie heeft vaak meer uitvoer- of uitzoekwerk
 2. Idealistisch | We geloven dat goede boekhoudoplossing voor iedereen betaalbaar moet zijn

Basis

Je Bookies dekken altijd de basis richting de Belastingdienst. Doordat je zelf meer doet, betaal je niet voor Plus.

Voordelen:

 • Jij stuurt facturen vanuit ons boekhoudprogramma
 • Jij voert zelf al je uitgaven in
 • Jij geeft ons een seintje om je btw-aangifte te doen
 • Wij fiksen jaarcijfers & inkomstenbelasting
 • Heb je vragen? Dan zijn we er ook.

Heb je een VOF? Dan betaal je per vennoot extra € 160 per jaar meer en doen ook die persoonlijke inkomstenbelasting aangifte(s).

€55 of €65 excl. btw
per maand

€660 of €780 excl. btw
per financieel jaar

Plus

Bij Plus stuur je facturen en gooi je de rest over de schutting. Je Bookies tikken alle taken richting de Belastingdienst voor je af.

Voordelen:

 • Jij stuurt facturen vanuit ons boekhoudprogramma
 • Wij voeren al je uitgaven in
 • Wij doen op eigen initiatief je btw-aangifte
 • Wij fiksen je jaarcijfers & inkomstenbelasting
 • We geven tips & feedback en zijn er voor vragen
 • Onze workshops
 • Extra feature: projectadministratie

Naast je Basis abo activeren we Plus.

Basis abo + 
€65 per 50 uitgaven 

Vast jaarbedrag Basis +
afhankelijk van je behoefte

VOORBEELD ABONNEMENT €660 + 50 uitgaven

Is in februari 2023 je ZZP abonnement geactiveerd?
Dan betaal je in februari je eerste maandbedrag van €55 excl. btw en eenmalig €65 voor 50 credits. Je basis abonnement wordt maart tot en met december automatisch afgeschreven. Je credits gaan mee tot ze op zijn.

Fikst jouw Bookie je IB aangifte 2023?
Dan krijg je daarna een factuur voor het ontbrekende gedeelte
€660 – (11 maanden x €55) = €55 excl. btw.

Helemaal overtuigd of juist meer vragen?
Ontmoet Je Bookie.

Wij beantwoorden je vragen over de overstap, onze software, de skills van je toekomstige boekhouders, het abonnement, een offerte voor je B.V. en de beste jaren ’80 hits. Plan een kennismaking. Ben je overtuigd? Dan richten we alles meteen op maat voor je in.

Plan een kennismaking

Extra’s

Of je nou wel of geen klant bent, wij helpen iedereen. Dingen veranderen namelijk en dat kan invloed hebben op je financiële huishouding, waardoor je net iets meer persoonlijk advies of rugdekking nodig hebt.

 • Fiscaal of financieel consult

  €110 excl. btw per uur

 • Aangifte van fiscaal partner

  €95 excl. btw per jaar

 • Extra werkzaamheden: M-form, tussentijdse jaarcijfers of prognoses

  €95 excl. btw per uur

 • Inkomstenbelasting 2022

  €600 (indien je geen abo had in 2022)

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is het verschil tussen Basis en Plus: in werkzaamheden en kosten?2022-12-07T10:59:19+00:00

Bij Plus voeren wij je uitgaven in en doen we op eigen initiatief btw-aangifte. Bij Basis voer jij uitgaven in en geef je ons een seintje als we je aangifte mogen doen.

De basis voor alle abonnementen is precies hetzelfde.

 • Wat je krijgt -> Ons boekhoudprogramma, controle, btw-aangiftes, jaarcijfers en IB.
 • Wat het kost -> Bij een jaaromzet tot €60.000 is het €660 per jaar. Daarboven is het €780 per jaar. Je betaalt altijd per maand in plaats van 1 grote factuur, dus €55 of €65 ex btw per maand.

Wil je zelf minder doen en vind je het fijn als je boekhouder doorlopend meer meekijkt? Dan activeer je Plus. Dan voeren wij je uitgaven voor je in, dienen we op eigen initiatief btw-aangifte in en heb je meer features in The Bookie Webapp zoals de projectadministratie.

Qua kosten scheelt het niet zo veel. Je betaalt namelijk vast het bedrag van het basis abonnement, dus €55 of €65 per maand, en koopt daarnaast credits in. Zie het zoals een prepaid telefoon. Dan betaal je per 50 uitgaven die wij voor jou verwerken €65. 1 credit is 1 uitgave. Pas als die credits op is, koop je opnieuw een bundeltje credits in. Heb je dus weinig uitgaven? Betaal je weinig. Heb je meer uitgaven? Dan betaal je iets meer. Zo zit je niet vast aan een doorlopend duur abonnement en passen de kosten zich aan aan jouw behoefte.

Kan ik ook klant worden met een B.V.?2021-12-14T17:29:53+00:00

Ja, dat kan. Ook voor B.V.’s werken we met onze abonnementen. Plan een kennismaking om te horen wat de opties zijn en ontvang een offerte.

Kan ik ook jullie mijn uitgaven laten inboeken en minder zelf doen?2022-12-07T10:55:13+00:00

Ja, met een Plus abonnement! Dat betekent dat je alleen facturen verstuurt en foto’s van bonnen uploadt/pdf’s mailt en wij je administratie vanaf dat punt overnemen. Minimaal werk en maximaal inzicht. Wil je hier gebruik van maken? Kies dan een Bookie plus.

Binnen het standaard abonnement voer je zelf uitgaven in en zitten de standaard werkzaamheden, zoals omschreven.

Hoe duur is het als The Bookie alleen mijn Aangifte Inkomstenbelasting doet?2022-12-07T11:00:05+00:00

Als je wilt dat we  je Inkomstenbelastingaangifte van vorig boekjaar, bijvoorbeeld 2021, ook doen dan zijn er afhankelijk van je wensen twee opties:

 1. Offerte: vast bedrag – Bekijk hier je offerte: https://www.thebookie.nl/aangifte-inkomstenbelasting/ Dit kan alleen bij een digitale administratie. Daarnaast kan het in combinatie met de overstapdeal: wij zetten kosteloos je 2021 administratie over in ons boekhoudprogramma, The Bookie Webapp.
 2. Geen offerte: uurtje factuurtje – Wil je alles over de schutting gooien of is je administratie op papier?  In dat geval verzamelen wij de gegevens die we nodig hebben. Wij doen je aangifte dan uurtje-factuurtje (à € 85 ex btw per uur). Je ontvangt achteraf gespecificeerde factuur. Helaas kunnen we voorafgaand geen inschatting maken van de kosten voor het opmaken van een jaarrekening en doen het van de Aangifte Inkomstenbelasting. Houd er rekening mee dat dit duurder kan uitvallen dan een jaartarief: voor deze aangifte moeten we namelijk nog steeds je hele administratie controleren, fouten in eerdere aangiftes herstellen, jaarcijfers opstellen en de aangifte inkomstenbelasting inclusief je persoonlijke situatie doen.
Ik heb een kleine administratie. Wat zijn mijn opties?2022-12-07T11:01:00+00:00
Er zijn drie opties:
1. Je kunt een ZZP abonnement voor € 660 per jaar (€ 55 ex btw per maand): hiervoor krijg je naast een handig boekhoudpakket je persoonlijk boekhouder, die al je aangiftes (btw en inkomstenbelasting) doet en je korte vragen kosteloos beantwoordt. Juist als je veel onduidelijkheid hebt is dit handig.
2. We werken ook op basis van ons uurtarief. Dat is €95 ex btw: ongeacht of het aangiftes of vragen betreft. Dan werk je gratis in Bookie Basis of een eigen programma. In dit geval noteren we alle tijd, die we voor je bezig zijn.
3. Je kunt af en toe een consult in plannen om vragen te stellen. Dit kost € 110 ex btw per uur en plan je hier in: https://www.thebookie.nl/afspraak/
Go to Top