Tweedehands meubelverkoper Lieke de Bie van STROOP

Ook als je niet volledig zelfstandig werkt, is het verstandig om je boekhouding uit te besteden. Zodat je niet teveel belasting betaalt, geen ongebruikelijke dingen vergeet op te geven, maar ook om een stok achter de deur te hebben als het gaat om kwartaalaangiftes en je opgave voor de inkomstenbelasting. Maar hoe gaat dat, als je niet alleen in loondienst werkt, maar ook je eigen bedrijf hebt? We vroegen het Lieke de Bie.

Je eigen onderneming naast je baan

Ook als je niet volledig zelfstandig werkt, is het verstandig om je boekhouding uit te besteden. Zo betaal je niet teveel belasting, vergeet je geen ongebruikelijke dingen op te geven, maar heb je ook om een stok achter de deur als het gaat om kwartaalaangiftes en je opgave voor de inkomstenbelasting. Maar hoe gaat dat, als je naast je dienstverband, ook je eigen bedrijf hebt? We vroegen het Lieke de Bie. STROOP Lieke regisseert in dienstverband en op freelance basis voor de omroepen, maar schiet als zelfstandig ondernemer ook zelf beelden en houdt bovendien van oude meubels. Ze is professioneel stroper van ‘pareltjes in bergen ouwe meuk’: vintage, design, mooie pronkstukken. Ze koopt en verkoopt meubels via haar webshop STROOP.Vooral dat gedeelte van haar ondernemerschap is de reden om ieder kwartaal bij The Bookie aan te kloppen. “In de zomer van 2016, ruim een half jaar geleden, zag ik een post op Facebook van The Bookie. Het triggerde me om na te denken over mijn administratie en ik heb direct met hem afgesproken. Die afspraak was meteen leuk en we zijn gelijk aan de slag gegaan met mijn boekhouding!”

Tweedehands spullen hebben niet altijd een bon

Lieke houdt haar administratie zelf bij en levert alles digitaal aan, want het is niet heel ingewikkeld. “Ik moet vooral goed opletten wat ik wel en niet met mijn bonnen doe, soms koop ik iets op Marktplaats waar ik niet zo makkelijk een bon van kan printen en het gebeurt natuurlijk ook weleens dat ik op een tweedehandsmarkt dingen koop of verkoop, en dan is het heel veel gedoe om met bonnen te werken. Dat zijn de minder leuke aspecten van ‘winkeltje spelen’, maar ik probeer zoveel mogelijk vast te leggen.”

BTW bij vage handel

“Gijs helpt me met die soms wat vage handel, ik weet lang niet altijd wat belangrijk is, wat wel met BTW gefactureerd moet worden en wat niet, maar daarom zit ik bij The Bookie. Ook geeft hij me advies als ik tijdelijk in dienstverband werk als regisseur, want dan gelden er weer andere regels dan wanneer ik het hele jaar fulltime als zzp’er gewerkt heb. Die regels veranderen ook nogal eens en ik hou er zelf niet van om me daar mee bezig te houden, heerlijk dus dat iemand anders dat voor me doet!”

The Bookie Logo

Jaarbeursplein 22
3521AP Utrecht, Nederland
030 207 2077 | info@thebookie.nl
KvK 77653696

Company or Private Car Calculator

Income Tax Calculator

Pricing

Contact

Partners

Job opportunities

Free accounting software

The Bookie Logo