The Bookie Werkwijze2021-01-07T01:42:29+00:00

BOEKHOUDEN MET THE BOOKIE

Met minimale effort tik je als zzp’er of VOF in één keer alle verplichtingen richting de Belastingdienst af. Zelf werk je in ons online boekhoudprogramma. The Bookie zorgt ervoor dat elk contact met de Belastingdienst zo ‘smooth’ als mogelijk verloopt.

Zo vallen je btw-aangiftes, het opstellen van je jaarcijfers, het indienen van je inkomstenbelastingaangifte en zo nu dan een kort vraagje of een toelichting binnen je abonnement. We mailen je als we iets van je verwachten, dus als ‘je taakjes’ doet, komt alles goed.

BOEKHOUDPROGRAMMA & BONNEN APP

 • Maak facturen en offertes in je eigen stijl en verstuur ze direct

 • Voeg voor je klanten een iDeal betaallink toe aan je facturen.

 • Bekijk welke facturen betaald zijn en welke nog openstaan.

 • Voeg je uitgaven in een handomdraai toe aan je administratie.

 • Fotografeer je bonnen met je mobiel en upload ze waar je ook bent.

 • Krijg inzicht in je omzet, uitgaven en winst.

JOUW EIGEN BOEKHOUDERS

Je krijgt bij ons niet één, maar altijd meerdere vaste Bookies. Samen vormen zij jouw eigen Bookie-unit. Zo kunnen we je continuïteit bieden, zijn we altijd bereikbaar en kunnen we je razendsnel helpen. Lekker makkelijk.

 • we controleren je administratie, doen je btw-aangifte en geven je feedback

 • we beantwoorden je vragen

 • we stellen je jaarcijfers van je onderneming op

 • we doen je aangifte inkomstenbelasting

HOE VERLOOPT HET JAAR?

Of het nou je eerste btw-aangifte is of als je laatste kwartaal en aangifte inkomstenbelasting wilt uitbesteden: je kunt op ieder moment van het jaar instromen. Wij importeren je bestaande admin, controleren je hele administratie tot dat moment en pakken het vanaf daar over.

 • Je activeert een abonnement of meld je bij ons

Vanaf dag 1 werk je rechtstreeks in The Bookie Webapp.

 • Weten waar je aan toe bent en op tijd bijsturen.

Doordat je je hele administratie op een plek hebt, hebben je Bookies én jij altijd overzicht op je omzet, uitgaven en winst. 

 • Grondig en stipt (worden).

We doen je aangiftes op tijd en jij weet exact hoeveel btw je per kwartaal betaalt.

 • We waarschuwen op tijd.

Elke keer als we iets nodig hebben sturen we je bijtijds een reminder waarin we uitleg wat en waarom we dat nodig hebben.

 • Jij levert informatie aan en stelt vragen.

Wij checken vervolgens grondig of alles klopt en compleet is.

 • Wij nemen het van je over.

Wij stellen je jaarcijfers op en doen je inkomstenbelasting aangifte. En als je een partner hebt: ook voor haar, hem of die.

HOE BEGIN IK MET THE BOOKIE?

Simpel: je activeert een abonnement met je eerste iDeal betaling. Zo kun je meteen inloggen bij ons veilige online boekhoudprogramma. Je hoeft niks te downloaden, geen programma’s aan te schaffen. Wil je wel graag wat opstarthulp? Zodra je een abonnement hebt afgesloten, krijg je een link om een opstartsessie te plannen. Wanneer het jou maar uitkomt. Dan kijken we live met je mee.

Activeer je abonnement

Veelgestelde vragen

Kan ik ook jullie mijn uitgaven laten inboeken en minder zelf doen?2021-01-05T18:51:45+00:00

Binnen het standaard abonnement voer je zelf uitgaven in en zitten de standaard werkzaamheden, zoals omschreven. Met de abonnementen die we vanaf 2021 hebben, kun je er ook voor kiezen om het inboeken van uitgaven aan ons over te laten. Dat betekent dat je alleen facturen verstuurt en foto’s van bonnen uploaden/pdf’s mailt en wij je administratie vanaf dat punt overnemen. Minimaal werk en maximaal inzicht. Wil je hier gebruik van maken? Kies dan een Bookie plus abonnement.

Mag ik alle features van het boekhoudprogramma proberen?2021-01-06T22:38:36+00:00

Binnen ons abonnement houd je je administratie bij in The Bookie Webapp. Natuurlijk snappen we dat je wilt zien wat voor vlees je in de kuip hebt. Daarom kan je makkelijk een gratis versie van ons boekhoudprogramma aanmaken en naar hartelust alle features gebruiken. Kosteloos. Ga naar https://app.thebookie.nl/nl/accounts/signup/ en kies Bookie Basis. Wil je ons als je boekhouders erbij? Dan zet je je Bookie Basis met 1 druk op de knop en een iDeal betaling naar een abonnement.

Is The Bookie ook voor ZZP’ers, die ook in loondienst en/of opdrachten voor buitenlandse opdrachtgevers doen??2021-01-05T18:35:44+00:00

In het kort: ja.

Veel (met name startende) ondernemers werken nog in loondienst. Deze inkomsten nemen we als vanzelfsprekend mee tijdens de aangifte Inkomstenbelasting. Dit zit in je boekhoudpakket en valt dus onder het vaste jaartarief.

Ook inkomsten voortkomend uit buitenlandse opdrachten nemen we mee. Een groot deel van onze klanten heeft buitenlandse opdrachtgevers. Wij leggen je als je klant wordt uit hoe je dit makkelijk verwerkt in ons boekhoudprogramma.

Ik had in 2020 een ander programma. Als naar The Bookie overstap, hoe werkt dat dan?2021-01-05T18:31:04+00:00

Afhankelijk van wat je wensen zijn, zijn er twee opties voor 2021:

 1. Als je wilt dat we  je Inkomstenbelastingaangifte van 2020 doen dan kun je je ons de login van je boekhoudprogramma (bijvoorbeeld Gekko, E-Boekhouden, Moneybird, Moneymonk of Exact) geven . Dan verzamelen wij de gegevens die we nodig hebben. Wij doen je aangifte dan op basis van ons uurtarief à € 75 ex btw.
 2. Wil je gebruik maken van een vast tarief? Dan willen we graag je administratie in ons systeem, The Bookie Webapp, hebben staan. Wij zetten je administratie kosteloos om. Je betaalt dan een abonnementsprijs in lijn met je omzet van 2020. Om hiervan gebruik te maken moet je administratie wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Bel ons voor meer info.
Kan ik ook klant worden als ik met een eigen boekhoudprogramma werk?2021-01-06T22:42:33+00:00

Ook als je niet met The Bookie App wilt werken, kan je klant worden bij The Bookie. We kunnen met bijna alle boekhoudprogramma’s van E-Boekhouden tot Moneybird overweg. Helaas kan je dan geen gebruik maken van het abonnement, een van de redenen waarom we je boekhouding zo goedkoop kunnen houden. We zullen de werkzaamheden dan per uur berekenen.

Ben je huiverig voor (weer) een nieuw systeem of overweeg je juist om over te stappen? Probeer de app gratis.

Go to Top