The Bookie Boekhoudtool2022-03-10T11:34:08+00:00

BOEKHOUDEN MET THE BOOKIE

Met minimale effort tik je als ondernemer in één keer alle verplichtingen richting de Belastingdienst af. Zelf werk je in ons online boekhoudprogramma. The Bookie zorgt ervoor dat elk contact met de Belastingdienst zo ‘smooth’ als mogelijk verloopt.

Zo vallen je btw-aangiftes, het opstellen van je jaarcijfers, het indienen van je inkomstenbelastingaangifte en zo nu dan een kort vraagje of een toelichting binnen je abonnement. We mailen je als we iets van je verwachten, dus als ‘je taakjes’ doet, komt alles goed.

BOEKHOUDPROGRAMMA & BONNEN APP

 • Maak facturen en offertes in je eigen stijl en verstuur ze direct

 • Voeg voor je klanten een iDeal betaallink toe aan je facturen.

 • Bekijk welke facturen betaald zijn en welke nog openstaan.

 • Voeg je uitgaven in een handomdraai toe aan je administratie.

 • Fotografeer je bonnen met je mobiel en upload ze waar je ook bent.

 • Krijg inzicht in je omzet, uitgaven en winst.

Activeer je abonnement
Probeer het gratis

JOUW EIGEN BOEKHOUDERS

Je krijgt er bij ons niet één, maar altijd meerdere vaste Bookies. Samen vormen zij jouw eigen Bookie-unit. Zo kunnen we je continuïteit bieden, zijn we altijd bereikbaar en kunnen we je razendsnel helpen. Lekker makkelijk.

 • We controleren je administratie, doen je btw-aangifte
  en geven je feedback
 • We beantwoorden je vragen

 • We stellen je jaarcijfers van je onderneming op

 • We doen je aangifte inkomstenbelasting

HOE BEGIN IK MET THE BOOKIE?

Meteen na je eerste iDeal betaling, kun je inloggen bij ons veilige online boekhoudprogramma. Je hoeft niks te downloaden, geen programma’s aan te schaffen.

Wil je wel graag wat opstarthulp? Dan plan je een opstartsessie. Wanneer het jou maar uitkomt. Dan kijken we live met je mee.

HOE VERLOOPT ONZE SAMENWERKING?

Of het nou je eerste btw-aangifte is of als je laatste kwartaal en aangifte inkomstenbelasting wilt uitbesteden: je kunt op ieder moment van het jaar instromen.

Wij importeren je bestaande admin, controleren je hele administratie tot dat moment en pakken het vanaf daar over.

Wil je stoppen? Dan zet je je account terug naar Basis.

 • Je activeert een abonnement of meld je aan bij ons

Vanaf dag 1 werk je rechtstreeks in The Bookie Webapp.

 • Alles op één plek, weten waar je aan toe bent en op tijd bijsturen.

Je Bookie én jij hebben real-life overzicht op je omzet en winst. 

 • Grondig en stipt (worden).

We doen je aangiftes en jij weet exact hoeveel btw je betaalt.

 • We waarschuwen op tijd.

Hebben we iets nodig? Dan sturen we je een reminder met uitleg.

 • Jij levert informatie aan en stelt vragen.

Wij checken vervolgens grondig of alles klopt en compleet is.

 • Wij nemen het van je over.

Wij stellen je jaarcijfers op en doen je inkomstenbelasting aangifte. En als je een partner hebt: ook voor haar, hem of die.

Activeer je abonnement

VEELGESTELDE VRAGEN

Kan ik ook jullie mijn uitgaven laten inboeken en minder zelf doen?2021-07-30T16:43:18+00:00

Ja, met een Plus abonnement! Dat betekent dat je alleen facturen verstuurt en foto’s van bonnen uploadt/pdf’s mailt en wij je administratie vanaf dat punt overnemen. Minimaal werk en maximaal inzicht. Wil je hier gebruik van maken? Kies dan een Bookie plus.

Binnen het standaard abonnement voer je zelf uitgaven in en zitten de standaard werkzaamheden, zoals omschreven.

Mag ik alle features van het boekhoudprogramma proberen?2021-08-11T07:03:47+00:00

Binnen ons abonnement houd je je administratie bij in The Bookie Webapp. Natuurlijk snappen we dat je wilt zien wat voor vlees je in de kuip hebt. Daarom kan je makkelijk een gratis versie van ons boekhoudprogramma aanmaken en naar hartelust alle features bekijken. De meeste gebruik je kosteloos, zoals inkomsten, uitgaven en overzichten. Ga naar https://app.thebookie.nl/nl/accounts/signup/ en kies Bookie Basis.

Wil je ons als je boekhouders erbij? Dan zet je je Bookie Basis met 1 druk op de Upgrade knop en een iDeal betaling naar een abonnement.

Is The Bookie ook voor ZZP’ers, die ook in loondienst en/of opdrachten voor buitenlandse opdrachtgevers doen??2021-04-07T13:57:34+00:00

In het kort: ja.

Veel (met name startende) ondernemers werken nog in loondienst. Deze inkomsten nemen we als vanzelfsprekend mee tijdens de aangifte Inkomstenbelasting. Dit zit in je boekhoudpakket en valt dus onder het vaste jaartarief.

Ook inkomsten voortkomend uit buitenlandse opdrachten nemen we mee. Een groot deel van onze klanten heeft buitenlandse opdrachtgevers. Wij leggen je als je klant wordt uit hoe je dit makkelijk verwerkt in ons boekhoudprogramma.

Ik had een ander programma. Als naar The Bookie overstap, hoe werkt dat dan?2021-11-17T14:59:41+00:00

Overstappen naar The Bookie kan per direct. Activeer een abonnement en ga meteen aan de slag. Als je wilt dat we  je Inkomstenbelasting Aangifte van vorig boekjaar, bijvoorbeeld 2021, ook doen dan zijn er afhankelijk van je wensen twee opties:

 1. Wil je vanaf nu met ons werken en ook voor vorig jaar gebruik maken van een vast tarief? Gebruik dan de overstapdeal: wij zetten je administratie kosteloos over in ons boekhoudprogramma, The Bookie Webapp. Je betaalt dan voor je aangifte Inkomstenbelasting een abonnementsprijs in lijn met je omzet van 2021. Om hiervan gebruik te maken moet je administratie wel digitaal zijn én aan een aantal voorwaarden voldoen. Mail ons of bekijk de voorwaarden.
 2. Weet je nog niet wat je dit jaar doet en alles in ieder geval nu gefixt hebben? In dat geval breng je je mappen of tassen met bonnen langs, mail je ons in een zip je hele administratie of geef je ons de login van je boekhoudprogramma. Dan verzamelen wij de gegevens die we nodig hebben. Wij doen je aangifte dan op basis van ons uurtarief à € 85 ex btw. Je ontvangt achteraf gespecificeerde factuur.
Ik woon/werk niet in Utrecht. Hoe vaak moet ik dan naar Utrecht komen?2021-04-07T14:03:12+00:00

Zo vaak jij wilt, voor de gezelligheid. Fysiek reizen voor werk is in 2021 zo overrated. Voor je boekhouding hoef je in principe nooit naar Utrecht te komen aangezien we als boekhouder online werken. Zo kan je een kennismakingsgesprek online inplannen, lever je je documenten in onze online The Bookie Webapp aan, bel/mail je ons met vragen of plan je een online consult in.

Wil je ook dat je we jaarstukken voor een jaar opmaken dat je nog niet met ons programma werkte en daarna je IB aangifte doen? Dan hebben we je map met facturen en bonnen nodig. Die kun je langs brengen of op de post doen. In dat geval is het antwoord, 1 keer.

Als je dit meteen aan een Bookie Borrel koppelt, leer je niet alleen ons kennen maar ook onze toffe Bookie Bazen.

Go to Top