Boekhouding slimme trucjes belasting besparen gtd

Vrijdag staat bij ons in het teken van slimme trucjes en weetjes nu waardoor je later minder werk hoeft te doen, eindelijk snapt hoe dingen werken en meer belasting bespaart. Het Vinkje op Vrijdag is je VrijMiBookie, als eind-van-de-week taakje, dat je in 3 minuten gedaan hebt.

Zo gaan we je de komende tijd helpen om te zorgen dat meer belasting bespaart op de inkomstenbelasting, sneller betaald krijgt, meer inzicht te hebben, minder tijd kwijt te zijn aan je boekhouding en nog veel meer.

Heb je daar wel oren naar? Volg ons op Instagram en houd op vrijdag 3 minuten vrij na de lunch om je taakjes te doen of je kennis bij te spijkeren.

✅ 1e Vinkje: hebben al je debiteuren betaald?

Je debiteuren zijn de klanten aan wie jij een factuur verstuurd hebt. Laat of slecht betalende klanten geven je stress en zorgen voor financiële ellende. Want

a) je hebt nog geen geld ontvangen voor werk dat je vaak wel al verricht hebt

b) jij betaalt de Belastingdienst nu al de btw over een factuur die jij in december naar je klant gestuurd hebt, ook al heeft de klant jou nog niet betaald.

Een strakke debiteurenadministratie voorkomt zorgen en levert je uiteindelijk geld op.

Kan het nog makkelijker?

Je kunt dit eenmalig in 3 minuten doen, maar je kunt ook een deel automatiseren en de controle regelmatig uitvoeren waardoor je uiteindelijk veel minder werk hebt.

In The Bookie Webapp maken we het je op 3 manieren makkelijk:

1️⃣ iDeal link | Koppel The Bookie Webapp aan Mollie en stuur automatisch met elke factuur een iDeal-link mee. Vooral particulieren en kleine bedrijven betalen hier tot 80% sneller mee. Bijkomend voordeel: elke factuur die via de iDeallink betaald wordt, wordt automatisch op Betaald gezet in onze software. Dus dat scheelt je de controle. Lees hier hoe je Mollie koppelt.

2️⃣ Herinnering | Controleer iedere twee weken of je facturen betaald zijn en stuur met een druk op de knop een herinnering aan je factuur aan klanten, die nog niet betaald hebben. Doordat jij er dicht bovenop zetten, betalen klanten sneller.

3️⃣ Incasso | Dit is een laatste redmiddel, Na twee herinneringen mag je een factuur overdragen aan een incasso partner, een extern bedrijf dat voor je achter de betaling aangaat.