Aleida

Bel ons eens ’s ochtends en ervaar zelf wat (de stem van) Aleida met je kan doen. Onze office manager is iemand die blij wordt van nieuwe games en gadgets en dus niet alleen onze software graag uitprobeert, maar dit nog liever uitlegt aan Bookie Bazen. Ze heeft altijd tijd over voor een last minute klusje of een ongepland dingetje dat er tussendoor komt. Zo loodst ze je met de telefoon aan haar oor door een vraag over The Bookie Webapp heen, terwijl ze ondertussen onze toko aan de Oudegracht graag op orde houdt. Ze mailt, ordent, organiseert, photoshopt en plant alles wat we nodig hebben, terwijl ondertussen een doekje over je bureau haalt. Niet haar taak, maar wel zo netjes, vindt ze.

Terwijl Speck hier al haar aandacht krijgt, wacht haar kat Lewis braaf thuis op haar wacht. Met een voorliefde voor foute hits en nog betere grappen, is ze de moeder, die The Bookie nodig had.

Mail Aleida

Andrew

Onze nuchtere Fries met de soepele groove. En net zo makkelijk als Andrew de toetsen bespeelt in een van zijn vele bands, legt hij je de ins en outs van jaarstukken uit. Hij is namelijk naast Accountant ook geïnteresseerd in NLP. Op de werkvloer beantwoordt hij graag fiscale weetjes tussendoor en maneuvreert zich voorzichtig tussen moeilijke vraagstukken door, alleen als omdat hij met zijn 1 meter 99 de langste Bookie in de kelder is.

Nieuwsgierig naar hoe dit er uit ziet? Bekijk hem hier tijdens de opnames voor oproep Fryslan.

Mail Andrew

Gijs

Voordat Gijs The Bookie oprichtte deed hij de financiële administratie voor festivals en een groot aantal zzp’ers in de culturele sector. Het is dus niet zo gek dat een groot deel van creatief Utrecht bij The Bookie zit.

Gijs is echter niet alleen boekhouder, maar ook pianist, parachutist en kitesurfer. Het liefst leert hij alles zelf. Maar gezien in ondernemerschap nieuwe skills aanleren ook zijn limieten heeft, helpt hij graag anderen die doen wat ze het leukst vinden en/of het best kunnen. Daarom heeft hij samen met een aantal slimme developers The Bookie Webapp ontwikkeld.

Tijdens de lunch rolt hij door de stad op zijn inlines, tokkelt hij op de banjo of is hij de redder van huishond Speck uit de Oudegracht (lees hier wat er gebeurde).

Mail Gijs
Boekhouder voor zzp'er

Mariangela

Als ondernemerschapsdocent voor creatieven rolde Mari het vak in: niet uit liefde voor Excelsheets en cijfers, maar uit frustratie voor de omslachtigheid en complexiteit van de materie.

Als missionaris voor boekhouding voor dummies doet ze er alles aan om het startende ondernemers makkelijker te maken en moeilijke taal om te zetten in heldere to-do’s.

Vanuit het perspectief dat samenwerken kennis, inspiratie en geld kan opleveren, ligt haar focus ook binnen The Bookie op het creëren van een netwerk waarbinnen Bookies, Bazen en Partners elkaar ondersteunen en collectief uitdagingen aanpakken.

Mail Mariangela

Niek

Boekhouding is deze Bookie met de paplepel ingegoten. Met een vader die als belastingadviseur voor de podiumkunsten werkt, is het niet gek dat Niek naast drummer in de meest sexy band van Nederland (bekijk hier een video van X Raiders) ook een boekhouder is.

Waar het hem vroeger niet interesseerde, was het juist de boekhouding voor zijn eigen band, die inzicht bood in de grote hoeveelheid aan fiscale mogelijkheden en ‘trucjes’, zoals hij zelf zegt.

En net als Simon, blijkt ook Niek dol op puzzelen met cijfers.

Mail Niek

Selin

Deze wizkid, die in haar sollicatie aangaf ‘altijd het naadje van de kous’ te willen weten, toont dat dagelijks aan. Nieuwsgierig maakte ze de overstap van Biologie naar Boekhouden. Iets wat volgens haar ‘overeen komt met medisch onderzoek doen in het lab aangezien het routine en reflectie op het werk vereist’.

Net als Tim is ze vroeg aanwezig in de juiste setting te komen om gestructureerd controles en aangiftes te kunnen verrichten. Een routine die er zeker aan bijdraagt dat ze als kleinste van het team tevens een van de snelste is in haar all-round ontwikkeling.

Deze woordenkunstenaar (her)introduceerde naast de never ending slappe lach ook Tosti Arabarita en de fameuze Discotina (haar koosnaampje voor Venezia’s koekjessmaak Biscottino)

Mail Selin

Simon

Een echte cijfernerd, die dol is op puzzels oplossen. Des te complexer, des te beter. Vanaf zijn tienerjaren is hij aan het werk op financiële afdelingen om nu bij The Bookie de boekhouding van verschillende zzp’ers te ondersteunen. Simon is dol op belastingraadsels en vindt altijd een oplossing.

Tijdens de lunch introduceert Simon wekelijks nieuwe bordgames.

Vier dagen per week is hij bij ons te vinden, de vijfde dag maakt hij zowel Nederland als Kameroen een beetje mooier door te vrijwilligen bij Stichting LiveBuild.

Mail Simon

Tim

Terwijl deze voetbalheld in zijn weekend dit jaar met een loepzuivere hattrick de titel binnen sleepte met FC De Bilt, is hij ’s ochtends het vroegst op kantoor. Met een reden: alle administraties en mappen ordenen, checklisten controleren met andere checklisten en een deel van de voorbereidingen treffen voor zijn collega’s. Met Accountancy als zijn specialisme vraagt hij regelmatig naar het waarom achter bepaalde wet- en regelgeving.

Onze junior Bookie is dan wel de benjamin in het team, maar zijn muzieksmaak liegt er niet om: als het aan hem ligt volgt de ene Nederlandse klassieker na de andere over de speakers.

Mail Tim