Boekhouders: Bookies 2019-03-19T09:50:28+00:00
Gijs is echter niet alleen boekhouder, maar ook parachutist. Het liefst leert hij alles zelf. Maar gezien in ondernemerschap nieuwe skills aanleren ook zijn limieten heeft, helpt hij graag anderen die doen wat ze het leukst vinden en/of het best kunnen. Daarom heeft hij samen met een aantal slimme developers The Bookie Webapp ontwikkeld.

Tijdens de lunch rolt hij door de stad op zijn inlines, tokkelt hij op de banjo of is hij de redder van huishond Speck uit de Oudegracht (lees hier wat er gebeurde)

Gijs

Voordat Gijs The Bookie oprichtte deed hij de financiële administratie voor festivals en een groot aantal zzp’ers in de culturele sector. Het is dus niet zo gek dat een groot deel van creatief Utrecht bij The Bookie zit.

Gijs is echter niet alleen boekhouder, maar ook parachutist. Het liefst leert hij alles zelf. Maar gezien in ondernemerschap nieuwe skills aanleren ook zijn limieten heeft, helpt hij graag anderen die doen wat ze het leukst vinden en/of het best kunnen. Daarom heeft hij samen met een aantal slimme developers The Bookie Webapp ontwikkeld.

Tijdens de lunch rolt hij door de stad op zijn inlines, tokkelt hij op de banjo of is hij de redder van huishond Speck uit de Oudegracht (lees hier wat er gebeurde).

Mail Gijs

Josine

Mede door haar studie fiscaal recht en haar ruime ervaring in boekhouden als belastingconsulent was Josine meteen groot fan van The Bookie Webapp. Zo nam ze afstand van de vaak voelbare frustratie van ondernemers richting Excelsheets en stapte ze een wereld van makkelijke en heldere boekhoudcommunicatie binnen.

Naast haar passies voor het Nederlandse belastingrecht en niet-doorsnee belastingadvieskantoren, heeft ze een net zo’n grote passie voor muziek. Zo studeerde ze aan het conservatorium voor de richting basgitaar, en speelt nu in de rockband The Limiters alle frustratie van de dag weg.

Mail Josine

Mariangela

Als ondernemerschapsdocent voor creatieven rolde Mari het vak in: niet uit liefde voor Excelsheets en cijfers, maar uit frustratie voor de omslachtigheid en complexiteit van de materie.

Als missionaris voor boekhouding voor dummies doet ze er alles aan om het startende ondernemers makkelijker te maken en moeilijke taal om te zetten in heldere to-do’s.

Vanuit het perspectief dat samenwerken kennis, inspiratie en geld kan opleveren, ligt haar focus ook binnen The Bookie op het creëren van een netwerk waarbinnen Bookies, Bazen en Partners elkaar ondersteunen en collectief uitdagingen aanpakken.

Mail Mariangela

Niek

Boekhouding is deze Bookie met de paplepel ingegoten. Met een vader die als belastingadviseur voor de podiumkunsten werkt, is het niet gek dat Niek naast drummer in de meest sexy band van Nederland (bekijk hier een video van X Raiders) ook een boekhouder is.

Waar het hem vroeger niet interesseerde, was het juist de boekhouding voor zijn eigen band, die inzicht bood in de grote hoeveelheid aan fiscale mogelijkheden en ‘trucjes’, zoals hij zelf zegt.

En net als Simon, blijkt ook Niek dol op puzzelen met cijfers.

Mail Niek

Simon

Een echte cijfernerd, die dol is op puzzels oplossen. Des te complexer, des te beter. Vanaf zijn tienerjaren is hij aan het werk op financiële afdelingen om nu bij The Bookie de boekhouding van verschillende zzp’ers te ondersteunen. Simon is dol op belastingraadsels en vindt altijd een oplossing.

Tijdens de lunch introduceert Simon wekelijks nieuwe bordgames.

Vier dagen per week is hij bij ons te vinden, de vijfde dag maakt hij zowel Nederland als Kameroen een beetje mooier door te vrijwilligen bij Stichting LiveBuild.

Mail Simon