Boekhouders

Team Selin, Simon en Mischa

Simon

Simon is een echte cijfernerd, die dol is op puzzels oplossen. Des te complexer, des te beter. Vanaf zijn tienerjaren is hij aan het werk op financiële afdelingen om nu bij The Bookie de boekhouding van verschillende zzp’ers te ondersteunen. Simon is dol op belastingraadsels en vindt altijd een oplossing. Van het Amerikaanse stelsel en de Brexit tot de wet DBA en kanspelen.

Tijdens de lunch introduceert Simon te weinig nieuwe bordgames, vinden we: voor de grote collectie spellen die hij bezit komen ze slechts sporadisch mee naar kantoor. Maar als we dan aan een escaperoom deelnemen, staat Simon als eerste buiten.

Vier dagen per week is hij bij ons te vinden.

Boekhouder Selin

Selin

Wizkid Selin, die in haar sollicatie aangaf ‘altijd het naadje van de kous’ te willen weten, toont dat dagelijks aan. Nieuwsgierig maakte ze de overstap van Biologie naar Boekhouden. Iets wat volgens haar ‘overeen komt met medisch onderzoek doen in het lab aangezien het routine en reflectie op het werk vereist’.

Net als Tim is ze vroeg aanwezig in de juiste setting te komen om gestructureerd controles en aangiftes te kunnen verrichten. Een routine die er zeker aan bijdraagt dat ze als kleinste van het team tevens een van de snelste is in haar all-round ontwikkeling.

Deze woordenkunstenaar (her)introduceerde naast de never ending slappe lach ook Tosti Arabarita en de fameuze Discotina (haar koosnaampje voor Venezia’s koekjessmaak Biscottino)

Mischa

Mischa is koning in snel verbindingen leggen. Hij ziet de verbanden voor zich en kan daardoor complexe onderwerpen snel Makkie maken. Niet alleen fijn voor zijn eigen leerproces, maar ook heel fijn voor onze Bookie Bazen! Mischa is flexibel, zit niet snel bij de pakken neer en is altijd in om iets nieuws te leren.

Van origine afkomstig uit de evenementen sector heeft hij een ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit. Behalve tijdens de pauze, dan haakt Mischa graag aan bij een gesprek en komen de goede en foute woordgrapjes ruim aan bod.

Mail Selin, Simon en Mischa

Team Jessica, Tim en Patrick

Tim Methorst

Tim, één van de twee met de achternaam.

Sinds hij in 2007 begon in het boekhoudvak, tegelijkertijd met zijn duale studie accountancy, heeft deze Bookie honderden jaarrekeningen samengesteld, duizenden fiscale aangiftes verzorgd en diverse (fiscale) adviesopdrachten verzorgd. Hoewel hij het als cijfernerd nog steeds heerlijk vindt als debet en credit sluiten, deed het veelal ‘koudere’ contact bij de grotere bedrijven hem verlangen naar het werken met ZZP’ers en het verschil dat Tim daarin kan maken.

Daarnaast heeft Tim’s interesse ook te maken met zijn eigen creatie drang: ook deze Bookie maakt namelijk muziek. Tim speels sinds zijn 17e gitaar en sinds kort zijn daar het keyboard, drums en de stembanden bij gekomen. En als je zijn grappen meetelt, is ‘creëren’ een fulltime job voor deze man.

Tim Methorst

Jessica

Jessica is een aanhouder en niet voor gat te vangen: toen ze eenmaal besloten had bij The Bookie te willen werken, heeft ze alles uit de kast getrokken om haar kennis en leergierigheid aan te tonen. En deze doelgerichtheid is kenmerkend voor deze Bookie: zo zoekt ze zelfs in de meest uitdagende situaties naar oplossingen en stelt net zo lang vragen tot er een antwoord gevonden is.

Van de zorg naar de boekhouding: Jessica maakte een bewuste carrière switch, die niet over een nacht ijs is gegaan. Want toen ze eenmaal besloten had van tactiek te veranderen begon deze zaalvoetballer meteen met de HBO opleiding Finance en Control. Als echte teamspeler zorgt Jessica voor rust en aandacht bij The Bookie.

Patrick

Patrick is een echte duizendpoot en omdat hij in zoveel verschillende onderwerpen geïnteresseerd is, leert hij zich om de zoveel tijd een nieuwe set skills aan die hij dan met liefde toepast in zijn nieuwe carrière. Een beetje zoals onze oprichter Gijs dat ook doet. Patrick is behalve heel secuur in zijn nieuwe vak er ook erg enthousiast over. Het gebeurt nog wel eens dat hij je geanimeerd komt vertellen over artikelen die hij in zijn weekend gelezen heeft.

Als Patrick niet met werk bezig is in zijn vrije tijd dan speelt hij graag computerspellen en kijkt hij graag goede en slechte (anime) films. Op werkdagen staat hij elke dag om 5 uur weer stuiterend van geluk bij de ijskraam van Venezia om van zijn bedrijfsijsje te genieten.

Mail Jessica, Tim en Patrick

Andrew

Onze nuchtere Fries met de soepele groove. En net zo makkelijk als Andrew de toetsen bespeelt in een van zijn vele bands, legt hij je de ins en outs van jaarstukken uit. Hij is namelijk naast Accountant ook geïnteresseerd in NLP. Op de werkvloer beantwoordt hij graag fiscale weetjes tussendoor en maneuvreert zich voorzichtig tussen moeilijke vraagstukken door, alleen als omdat hij met zijn 1 meter 99 de langste Bookie in de kelder is.

Nieuwsgierig naar hoe dit er uit ziet? Bekijk hem hier tijdens de opnames voor oproep Fryslan.

Hamzeh

Hamzeh was in Syrië al begonnen aan zijn opleiding tot boekhouder, daarom rondt hij hem in Nederland in verkort traject af. Hamzeh geeft je misschien de indruk dat hij wat stilletjes is, maar pas op! Hij ziet alles en komt dan ineens gevat uit de hoek! Met zijn uitstekende observatie talent, legt hij in no time zijn vinger op de zere plek.

Hij kan als foodie niet alleen lekker koken maar hij maakt ook graag heerlijke salades voor al zijn collega’s op kantoor. Als we mazzel hebben tenminste *wink

Tim Elders

Terwijl deze voetbalheld in zijn weekend dit jaar met een loepzuivere hattrick de titel binnen sleepte met FC De Bilt, is hij ’s ochtends het vroegst op kantoor. Met een reden: alle administraties en mappen ordenen, checklisten controleren met andere checklisten en een deel van de voorbereidingen treffen voor zijn collega’s. Met Accountancy als zijn specialisme vraagt hij regelmatig naar het waarom achter bepaalde wet- en regelgeving.

Onze junior Bookie is dan wel de benjamin in het team, maar zijn muzieksmaak liegt er niet om: als het aan hem ligt volgt de ene Nederlandse klassieker na de andere over de speakers.

De ene van de twee met de achternaam.

Aleida

Bel ons eens ’s ochtends en ervaar zelf wat (de stem van) Aleida met je kan doen. Onze office manager is iemand die blij wordt van nieuwe games en gadgets en dus niet alleen onze software graag uitprobeert, maar dit nog liever uitlegt aan Bookie Bazen. Ze heeft altijd tijd over voor een last minute klusje of een ongepland dingetje dat er tussendoor komt. Zo loodst ze je met de telefoon aan haar oor door een vraag over The Bookie Webapp heen, terwijl ze ondertussen onze toko aan de Oudegracht graag op orde houdt. Ze mailt, ordent, organiseert, photoshopt en plant alles wat we nodig hebben, terwijl ondertussen een doekje over je bureau haalt. Niet haar taak, maar wel zo netjes, vindt ze.

Terwijl Speck hier al haar aandacht krijgt, wacht haar kat Lewis braaf thuis op haar wacht. Met een voorliefde voor foute hits en nog betere grappen, is ze de moeder, die The Bookie nodig had.

Mail Aleida

Veerle

Veerle is bij ons begonnen als enthousiaste stagiair en ze liet gelijk al haar kwaliteiten zien! Na een korte stage die ze met een uitstekende score afgesloten heeft wilden wij haar niet meer kwijt. Daarom is deze rasechte Utrechtse de tweede vaste stem die je hoort als je belt met ons kantoor. Hadden we al gezegd dat Aleida heel gelukkig is met haar inzicht, haar sterke werkethiek en haar goede grappen en verhalen? Nee? Nou, bij deze!

Gijs

Voordat Gijs The Bookie oprichtte deed hij de financiële administratie voor festivals en een groot aantal zzp’ers in de culturele sector. Het is dus niet zo gek dat een groot deel van creatief Utrecht bij The Bookie zit.

Gijs is echter niet alleen boekhouder, maar ook pianist, parachutist en kitesurfer. Het liefst leert hij alles zelf. Maar gezien in ondernemerschap nieuwe skills aanleren ook zijn limieten heeft, helpt hij graag anderen die doen wat ze het leukst vinden en/of het best kunnen. Daarom ontwikkelt hij samen met een aantal slimme developers The Bookie Webapp. Dus geen nieuwe feature vraag komt hem vreemd voor en naast Python achter de schermen, behoort ook React voor de schermen tot zijn repertoire.

Tijdens de lunch rolt hij door de stad op zijn inlines, tokkelt hij op de banjo of is hij de redder van huishond Speck uit de Oudegracht (lees hier wat er gebeurde).

Mail Gijs
Boekhouder voor zzp'er
Ondernemerschap

Mariangela

Deze jurist rolde als ondernemerschapsdocent voor creatieven het boekhoudvak in: niet uit liefde voor Excelsheets en cijfers, maar uit frustratie voor de omslachtigheid en complexiteit van de materie.

Als missionaris voor boekhouding voor dummies doet ze er alles aan om het startende ondernemers makkelijker te maken en moeilijke taal om te zetten in heldere to-do’s. De Jip-en-Janneke vertaler van The Bookie, zeg maar.

Vanuit het perspectief dat samenwerken kennis, inspiratie en geld kan opleveren, ligt haar focus ook binnen The Bookie op het creëren van een netwerk waarbinnen Bookies, Bazen en Partners elkaar ondersteunen en collectief uitdagingen aanpakken.

Mail Mariangela

Slava

Onze frontend developer is van alle Javascript en ReAct markten thuis en snoept regelmatig van de backend. Gooi Slava, onze functional programmer, een bug toe en hij fixt meteen wat nieuwe features voor je. Aangezien hij als Homo Discens nooit uitgeleerd verrast hij ons dagelijks met nieuwe kennis. En als het kan, verwerkt hij het in spelvorm. Want als hij ergens dol op is dan is het gamen.

Ook hij gaat al skatend het leven door en zoekt waar kan de natuur op om te klimmen. Daarnaast heeft onze geek een echte talenknobbel. Althans, hij weet Google Translate optimaal te gebruiken om daarmee zelfs de meest complexe woordgrappen te ontcijferen. Zo opent hij de dag structureel met Aleida’s lievelings ‘Hallo, knapperds!’.