PENSIOEN

Zzp’ers hebben in tegenstelling tot werknemers geen pensioenfonds. Om te zorgen dat je op je 67e ook ‘met pensioen’ kunt en niet alleen AOW hebt, zijn er veel opties: sparen, investeren in een pand, bitcoins, diamanten onder een kussen. Een pensioen opbouwen is het meest voor de hand liggend.

We  leggen wat voor- en nadelen uit en  je kunt een consult inplannen.

Daarnaast geloven wij in de kracht van samen. En doen dan ook graag dingen samen, met partners. Een daarvan is Bright!

Geld ‘opzij zetten’ voor later

Als je ondernemer voor de inkomstenbelasting bent, mag je jaarlijks een deel van je winst reserveren als oudedagsvoorziening, ook wel de oudedagsreserve (FOR). Dit bouw je persoonlijk op. Zoals het woord al zegt, is het een reservering. Om optimaal gebruik te maken van je fiscale jaarruimte kan je voor het einde van het jaar je jaarruimte storten op een lijfrente-rekening.

Voordelen

 • je hebt een buffer voor de toekomst (inkoppertje!)

 • je betaalt pas belasting over dit deel als geld vrij komt.

 • zo kun je het geld gebruiken voor investeringen in je bedrijf het jaar erop.

 • een reservering van je oudedagsreserve kan je winst nu verlagen waardoor je nu minder geld betaalt. Dit levert je op de korte termijn belastingvoordeel op.

Nadelen

 • in het geval van de FOR, moet je ooit belasting over dit geld betalen. Namelijk, als deze reserve weer vrij komt wordt dit bedrag geheel tot je winst gerekend. Meestal gebeurt dit als je de pensioenleeftijd bereikt hebt, dan pakt het meestal voordelig uit aangezien je dan minder verdient én belasting betaalt. Maar als je eerder stopt met ondernemen, omdat je in loondienst gaat dan moet je ook ineens over het hele bedrag belasting betalen.

BrightPensioen heeft de goede oplossing voor zzp-ers die flexibel willen blijven maar ook een maximaal rendement en fiscaal voordeel willen genieten.

Waarom Brightpensioen

 • geen bank, je vermogen blijft altijd jouw eigendom

 • je wordt lid én mede-eigenaar

 • Bright verdient niet aan je pensioen, maar aan je lidmaatschap

 • geen lidmaatschap tot € 5.000 opgebouwd vermogen voor max. één jaar, daarna € 50 Bookie korting op de eerste lidmaatschap factuur

 • ze investeren alleen duurzaam

 • er wordt tegen kostprijs belegd en via een lifecycle; het risico wordt zo automatisch afgebouwd hoe dichterbij je bij je pensioendatum komt

 • twee rekeningen voor hetzelfde lidmaatschap. Een pensioenrekening én een flexibele beleggingsrekening, om je FOR op te zetten bijvoorbeeld of beleggen voor een tussenpensioen (sabbatical)

Korting voor ons Bookie Netwerk

Klanten van The Bookie krijgen € 50 korting op de eerste lidmaatschapsfactuur van BrightPensioen. Pak je gelijk je korting of plan hier een een op een gesprek in.

Ik wil korting!

DAT WIL TOCH IEDEREEN?

7 MANIEREN OM JE EIGEN PENSIOEN TE REGELEN ALS ONDERNEMER

BrightPensioen Webinars

Webinar pensioen speciaal voor het Bookie Netwerk

Bright Pensioen Webinar Pensioen voor ZZP

Speciaal voor het Bookie Netwerk organiseert Bright regelmatig webinars. Kijk de laatste webinar hieronder terug.

Bekijk de opname

Webinar jaarruimte en belastingvoordeel berekenen

Aanmelden

Wil je weten wat het meest voordeligst is voor jou?

Plan een consult in met je Bookie om samen je financiële situatie en jouw mogelijkheden onder de loep te nemen.

Maak een afspraak