Coaching 2018-08-01T14:35:54+00:00

(Financiële) coaching of zakelijke ondersteuning

Als zzp’er ben je naast de directeur van je bedrijf, ook de manager en de enige werknemer. Zoveel petten brengt naast de verantwoordelijkheden ook veel keuzes met zich mee. Daarom is het niet zo gek dat je als ondernemer uitgebreider financieel advies nodig hebt, een coach opzoekt voor specifieke vraagstukken of om de algemene progressie van je bedrijf onder de loep te nemen. Onderstaand vind je een aantal partners en tools van The Bookie, waarvan wij denken dat ze je kunnen verder helpen.

Voordelen

 • een expert kan vanuit een ander perspectief oplossingen aandragen

 • een specialist heeft kennis die jij niet hebt

Nadelen

 • extra tijd en kosten (deze uitgaven zijn over het algemeen wel zakelijk)

 • het is niet altijd makkelijk de juiste expert voor jouw vraagstuk te vinden en iemand waarmee je een klik hebt

Het Bookie Netwerk

Zeer uiteenlopende ondernemers laten hun boekhouding door The Bookie doen. Samen vormen zij The Bookie Bazen en hebben veel kennis. Stel je vraag dus in de facebook groep van The Bookie Bazen.

The Bookie Bazen FB

Financieel advies

Naast de boekhouding zijn er wellicht nog meer financiële aspecten van je business waarvoor je advies zoekt. Regelmatig vragen Bookie Bazen ons we hoeveel ze zichzelf als ‘loon’ mogen uitbetalen en of een standaard verhouding is, gebaseerd op inkomen en uitgaven, die leidt door persoonlijk financieel overzicht. Nu heeft The Bookie twee tools die je financieel inzicht bieden:

 • Bekijk in de linkerbalk onder Overzichten je Winst & Verliesrekening

 • Vul je winst in de Inkomstenbelasting Berekenen-tool in

 • Vul de tool in op basis van de gegevens van een voorgaand jaar (hierin zijn de verschillende tarieven voor belastbaar inkomen meegenomen)

 • Trek de te betalen inkomstenbelasting en bijdrage zorgverzekeringswet af van je winst

 • Bedenk wat je opzij wilt zetten voor arbeidsongeschiktheid, pensioen of andere spaarpotjes.

Laat je adviseren

Bekijk je Winst- en Verliesrekening

Gebruik de gratis financiële tools van je boekhouder The Bookie voor je zzp boekhouding

Bereken je inkomstenbelasting

Financieel adviseur Van Knakenstein

Van Knakenstein, ook bekend als Maja Donker, is een van de vijf gecertificeerde expert op het gebied van Profit First in Nederland. Samen met Femke Hogema richtte ze de Profit First Professionals op.

‘De manier hoe zij over geld, cijfers en grip op je onderneming praat, sprak me aan. Net als Femke had ik altijd door dat er een blinde vlek was waar ik mijn klanten kon helpen. Bijvoorbeeld: iemand verdient té weinig. Ik las over Profit First en realiseerde dat ik ze wel kon helpen. Dus niet omzetkant, maar het managen van geldstroom.’

Maja ziet zoveel ondernemers worstelen, dat de lol van het ondernemen overschaduwd wordt door stress over geld. Als profit first professional ondersteunt zij ondernemers.

Mogelijkheden

 • 1. één-op-één-trajecten. Aan de hand van een kennismaking inventariseert Maja samen met de ondernemer wat de behoeftes zijn. Deze vorm van businesscoaching is geheel gericht op het financiële aspect van de onderneming, maar raakt daarin onlosmakelijk verbonden facetten van het ondernemerschap.

 • 2. overstap van eenmanszaak of VOF naar BV. Deze dienst heeft twee opties: de template of de fullservice. In het laatste geval regelt Van Knakenstein alles, inclusief de notaris.

 • 3. groepstrajecten. In deze vorm ga je in een langer traject in een groep met Profit First aan de slag gaat.

Laat je adviseren

Gebruik de gratis financiële tools van je boekhouder The Bookie voor je zzp boekhouding

Profit First

Laat je adviseren

Mail Van Knakenstein