Arbeidsongeschiktheidsvoorziening

Ziek worden is een risico dat alle zzp’ers lopen. Aangezien we bij The Bookie geloven in de kracht van het netwerk, zijn we op zoek gegaan naar twee alternatieven voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering waarbij juist dat netwerk van pas komt: Common Easy en het Broodfonds.

De maandelijkse inleg die je naar je eigen rekening via Common Easy of het Broodfonds overmaakt, is privévermogen, geen zakelijke kostenpost en dus niet aftrekbaar. Het saldo van je rekening moet je ieder jaar opgeven voor de inkomstenbelasting, via je checklist in The Bookie Webapp. Als je schenkingen uit je common of broodfonds ontvangt, betaal je daar geen inkomstenbelasting over, want schenkingen gebeuren vrijwillig, zijn dus geen inkomen uit werk en ook geen uitkeringsrecht.

Voordelen

 • Help vrienden, bekenden en collega’s uit je netwerk
 • Ontvang een back-up tot twee jaar
 • Geen uitsluiting door je polis
 • Krijg spaargeld terug als je stopt

Het Bookie Netwerk

Zeer uiteenlopende ondernemers laten hun boekhouding door The Bookie doen. Samen vormen zij The Bookie Bazen.

The Bookie Bazen FB

Common Easy

CommonEasy is een slimme tool om samen met je netwerk een backup te vormen. Weer terug naar de kern, maar met het gemak van de online wereld. Hier spaar je samen met je vrienden en collega’s om elkaar te kunnen helpen. En als er niks gebeurt? Dan blijft het geld gewoon van jou! Op CommonEasy is zekerheid sociaal, slim en flexibel. Zodat het altijd in jouw voordeel werkt!

Voordelen

 • online makkelijk door koppeling van bekenden, niet nodig om extra af te spreken.
 • brede dekking door tweede en derde cirkel
 • geen opstartkosten
 • binnen 3 minuten geregeld

Door je aan te melden voor bij het netwerk van The Bookie, zie je wie van je collega-Bookie Bazen ook bij Common Easy aangesloten zijn.

Aangezien het een jong initiatief is, kan het zijn dat je nog niet veel ondernemers vindt. Voel je vrij om collega’s uit te nodigen, ook niet-Bookie Bazen. En sluit je ook bij andere commons aan indien je daar werkzaam bent, zoals Utrecht, De Vechtclub XL, Seats2Meet, het Hof van Cartesius.

Totdat je je dekking instelt en begint met sparen, zit je nergens aan vast. Dus kijk gerust even rond.

The Bookie Netwerk

Broodfonds

Een broodfonds is een collectieve voorziening voor arbeidsongeschiktheid, ontwikkeld dóór en vóór ondernemers. Kleine groepen van minimaal 20 en maximaal 50 zelfstandigen met verschillende beroepen spreken in een broodfonds af om elkaar bij arbeidsongeschiktheid met schenkingen te steunen. Broodfondsen zijn betaalbaar, kleinschalig en transparant.

Voordelen

 • offline sterk door persoonlijke betrokkenheid op basis van terugkerende bijeenkomsten
 • kleine cirkel van maximaal 50 mensen
 • de BroodfondsMakers bieden hulp bij administratieve zaken en de schenkingen en geven advies bij de besluitvorming van je vereniging

The Bookie nam het initiatief voor het oprichten van een eigen Broodfonds, om onze Bookie Bazen te ondersteunen in tijden van ziekte. De eerste  bijeenkomsten werden gepland en de oprichting van het Broodfonds is een feit. Lees hier meer informatie.

Aangezien een broodfonds door ondernemers onderling wordt opgericht (samen met de Broodfondsmakers) is het stokje overgedragen aan de secretaris van de deelnemende ondernemers.

Mail Broodje Mario als je je wilt aansluiten.

Mail Broodje Mario