Nu hoor ik je bijna denken: waarom zoeken ze full stack engineers bij een boekhoudkantoor? Why? Omdat het kan. En omdat het nodig is. The Bookie is namelijk 5 jaar geleden begonnen als boekhoudkantoor met een Excel, maar met het idee uit te groeien tot fintech bedrijf. Al deze tijd hebben we in de krochten van onze werfkelder aan de Oudegracht samen met masterminds van over de hele wereld gewerkt aan eigen awesome boekhoudsoftware: The Bookie Webapp.

Again why? Waarom werkt The Bookie niet met bestaande boekhoudsoftware? Omdat we geloven dat veel van de creatieve zzp’ers, die Nederland rijk is, zich willen focussen op wat ze het leukst vinden: namelijk hun core business. Marketing. Yoga. Illustreren. Software Development. Doceren. Maar tegelijkertijd grip willen krijgen en houden op hun eigen financiën om daarmee te werken aan de groei van hun bedrijf. Ja, dat zeggen we gewoon aangezien winst echt super lekker is.

Wat is er mis met bestaande software?

Het antwoord is tweeledig:

1) veel goede boeksoftware is erg complex voor wat een gemiddelde zzp’er nodig heeft en is niet altijd ontwikkeld met het oog op de gebruiksvriendelijkheid van een kleine ondernemer. Het oogt vaak nog te Excellerig of geeft zoveel opties dat het eenmanszaken doet afvragen wanneer hun vennootschapsbelasting gedaan moet worden of een DGA verplicht is. Kortom, onnodige ruis.

2) andere, vaak keigeile software is ontwikkeld vanuit de gedachte dat de zzp’er zijn aangiftes uiteindelijk zelf gaat doen. Dus met het oog op de niet boekhoudkundige onderlegde ondernemer. En eerlijk is eerlijk: veel programma’s zien er supergelikt uit en zijn met name voor de btw aangiftes ontzettend gebruiksvriendelijk. Toch geloven wij om meerdere redenen dat zzp’ers uiteindelijk (zowel Starter die de regels niet kennen als Professionals die meer tips willen) baat hebben bij een boekhouder die structureel met je meekijkt. En niet pas om de hoek komt kijken bij de Inkomstenbelastingaangifte.

En om te voorkomen dat we in twintig programma’s variërend van Moneymonk tot Gekko of Reeleezee gespecialiseerd moeten zijn en daarmee veel van onze kostbare uurprijs spenderen aan het verdiepen in het programma, hebben we gekozen om 1 programma te gebruiken. Namelijk onze eigen software, The Bookie Webapp. Zo kunnen we je namelijk een vaste prijs garanderen, gekoppeld aan je jaaromzet. Omdat we ons programma door en door kennen én kunnen aanpassen waar nodig.

Python Developers gezocht

Python Programmeur Engineer Developer

Daarom zoeken wij per 1 januari 2019 developers in house. Niet in het wild, maar lekker tam tussen de boekhouders en het officemanagement op kantoor. Maar vrees niet, dit zijn niet zo maar boekhouders: dit zijn Bookies. Nieuwsgierig naar je potentiële collega’s? Check ons team!

Dat brengt me teven tot ons laatste reden. Een, die minstens zo goed is: onze collega en tevens oprichter van The Bookie Gijs is dol op nieuwe tools en features en dus we zoeken ook extra speelmaatjes voor hem 🙂

Dus voldoe je aan de onderstaande en heb je zin in een nieuw project in een kantoor aan de Oudegracht? Klik op de knop voor de vacature!

Ideale match

  • Je hebt aantoonbare ervaring als Python Developer en bent daarnaast bedreven in Django
  • Je hebt meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie
  • React (Native), SQL en Docker vind je net als wij de shits
  • Voor Devops Kubernetes en AWS krijg je dikke pluspunten.
  • Niet alleen heb je kennis van de verschillende ontwikkelmethoden, algoritmen en design patterns: jij denkt net als wij dat best practices the way to go zijn.
  • Ondanks dat je een mastermind bent, sta je nog steeds in contact met wat de gebruiker wil en voelt.
  • Je hebt eerder gewerkt in een Scrum omgeving en bent gewend aan snelle veranderingen.
Vacature Python Engineer