Vanaf het moment dat Maja Donker haar boekhoudkantoor Van Knakenstein in 2007 oprichtte, speelt ze met de vraag hoe haar klanten hun winst kunnen maximaliseren.  The Bookie heeft onder andere als doel om met behulp van de handige app en een alerte boekhouder bij zzp’ers meer tijd voor het genereren van inkomsten over te laten.

Aangezien beide boekhoudkantoren hun crush op elkaar vorige maand reeds publiekelijk aankondigden (lees hier meer), hebben ze besloten handen ineen te steken met de workshop Profit First – Maak meer winst met je bedrijf!

Winst geeft je waarde

In de gesprekken, die de financieel adviseurs met elkaar en hun klanten voeren rondom de behoeften, ligt de focus vaak logischerwijs op ondernemerschap en boekhouding. Winst blijkt daarin een belangrijke graadmeter. ‘Winst willen maken blijkt vaak iets negatiefs te zeggen: het suggereert dat je hebberig bent en vooral geld belangrijker vindt dan je hart volgen.’, aldus Maja. Dat geld een beladen kwestie blijft, merkt Maja vooral bij mensen die iets vanuit hun tenen doen. ‘Ze lijken vaak te denken dat ze daar afbreuk aan doen als ze ook naar geld kijken, dat het dan minder puur wordt. Opvoeding speelt ook echt een rol.’ 

Ondernemerschap stelt zpp’ers volgens de boekhouders juist in staat om je eigen leven in te richten, je dromen na te jagen en dat kan blijven doen omdat je daar geld mee verdient. ‘Als je er namelijk geen geld verdient, dan is het op en moet je er een baan bijnemen of van richting veranderen.’

Manage je geldstroom

Profit First helpt je inzicht te krijgen in en bij het managen van je geldstroom. Het bepalen van je tarief is onderdeel van Profit First. Zo zou aan de hand van winst de conclusie kunnen volgen dat je een salaristekort hebt. ‘Als je ondernemer bent, zou je onderneming voor je moeten kunnen zorgen. Je hoeft het niet allemaal zelf te houden en er een dikke auto van te kopen.’ Deze extra’s kan je ook gebruiken om giften te doen, te investeren in collega ondernemers waar je in gelooft of iemand te helpen die weinig geld heeft.

‘In het begin heb je omzethonger: dan moet er geld komen en doe je veel voor weinig. Topondernemers weten het om te draaien: doen weinig voor veel. Zij hebben een expertise gevonden in wat ze doen, in iets wat alleen zij doen.’ 

Profit First voor beginners

Maja Donker is een van de vijf gecertificeerde profit first experts in Nederland. Samen met Femke Hogema van Financiën voor zzp’ers startte zij de opleiding, die nu 35 mensen professionals.

Tijdens de interactieve Profit First workshops van twee uur legt Maja met behulp van de basisprincipes kort en duidelijk uit hoe het systeem werkt. Alle oefeningen worden gekoppeld aan de eigen praktijk, waarna ondernemers echt aan de slag gaan. 

 

Aanmelden

Deelnemers
Er kunnen maximaal 12 ondernemers per workshop deelnemen.

TIJDSTIP
Workshop 1
Inloop 9.30 / Aanvang 10.00 – Einde 12.00

Workshop 2
Inloop 13.00 / Aanvang 13.30 – Einde 15.30

Kosten
€ 47 exclusief btw.

Meld je aan via maja@vanknakenstein.nl met je naam, je handelsnaam en je voorkeur voor workshop 1 of 2 (indien je beiden zou kunnen: dit graag aangeven).  Je ontvangt een bevestiging en factuur.

Ben je Bookie Baas? Geef dit aan. Dan ontvang je een speciale Webinar als cadeautje van ons.

PS In het Facebook event lees je de laatste updates (volg deze link).