Bij The Bookie staan we in dienst van jou als ondernemer en van je onderneming. Daarom doen we er samen alles aan om jouw persoonlijke gegevens en je privacy zo goed als mogelijk te bewaken. Dat betekent onder andere dat we alleen gegevens van je verzamelen die we nodig hebben om ons werk goed te doen, we alleen gegevens delen met bedrijven die nodig zijn om de met jou afgesproken werkzaamheden en het contact met jou uit te oefenen, dat jij in The Bookie App altijd inzicht hebt in welke gegevens we over jou verzamelen, hoe we die gebruiken, en dat je hierover op een eenvoudige manier controle kan uitoefenen onder de verschillende instellingen in The Bookie Webapp.

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Omdat we voortdurend streven naar transparantie voor onze bestaande klanten en nieuwe klanten, en als voorbereiding op de nieuwe wetgeving omtrent gegevensbescherming die op 25 mei 2018 in werking treedt, hebben we ons privacybeleid bijgewerkt. Hierdoor heb jij nog steeds inzicht in de gegevens die je deelt en kun jij altijd invloed uitoefenen over deze gegevens.

Naast het vernieuwde privacybeleid hebben we ook onze algemene voorwaarden bijgewerkt. Beiden documenten kan je hier binnenkort lezen (algemene voorwaarden en het nieuwe privacybeleid) en gaan in op 25 mei 2018. Mocht je hier vragen over hebben dan kan je altijd contact met je persoonlijke Bookie opnemen of naar de Brainstorm van dinsdag 15 mei komen (zie uitleg hieronder).

De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • de controlemogelijkheden die we je bieden over je persoonlijke gegevens;
  • meer transparantie en controle over hoe The Bookie jouw gegevens met de Belastingdienst en ontwikkelpartners deelt, onder meer via onze The Bookie Webapp; hierbij verhogen we de pseudonimisering en versleuteling
  • Europese servers

Vergeet niet dat je de controlemogelijkheden die we bespreken in ons bijgewerkte beleid kan gebruiken om de gegevens die we over jou verzamelen, of de manier waarop we die gebruiken, te beperken. Je kan er ook voor kiezen om je Bookie-abonnement tijdelijk terug te zetten naar een light account waarbij je gegevens bewaard blijven of geheel te deactiveren. Jij hebt het laatste woord over of en hoe we jouw persoonlijke gegevens verwerken.

Bedankt voor je vertrouwen en voor het feit dat je Bookie Baas bent!

Je Bookie!

BRAINSTORM voor zzp’ers en de gevolgen van de AVG

Wij gaan er vanuit dat jij hetzelfde met de privacy van jouw klanten doet. De Algemene Verordening Gegevensbescherming, die per 25 mei in werking treedt voor alle ondernemers, zet ons allemaal extra op scherp. Daarom organiseren we samen dit AVG Brainstorm uurtje om samen na te denken hoe we er allemaal met een eerlijk en transparant hart en zonder kleerscheuren vanaf komen 🙂

De AVG is namelijk niet via een simpele checklist af te vinken. De wetgeving is inhoudelijk hetzelfde voor alle ondernemingen, van eenmanszaak aka zzp’er tot multinational.
 
Tijdens de brainstorm betekent we:
– lichten we ons vernieuwde privacybeleid (voor wie wil) graag toe
– vragen we de input van een paar extra heldere ondernemers rondom hun gewenste privacy (in relatie tot alle ondernemers waar ze mee werken)
– sparren we gezamenlijk over wat Bookie Bazen aka zpp’ers moeten doen om te zorgen dat ze voldoen aan de nieuwe regels van de AVG in relatie tot hun eigen klanten

Datum  –  15 mei 2018

Tijdstip –  16.30 tot 18.00

Locatie  –  de kelder naast The Bookie

Aanmelden  –  niet nodig.

 
NB Wij zijn geen juridisch adviseurs noch experts op het gebied van de AVG. Wij hebben echter net als jullie het beste voor met ons klanten en delen graag onze zoektocht in de hoop dat we gezamenlijk tot de beste input voor zowel onze als jullie privacystatements, verwerkersovereenkomsten en beveiligingsbeleid komen.

AVG in een notendop