Je hebt hard gewerkt, een goede omzet gedraaid en nu verwacht je dat je winst hoog is. Dat klinkt goed. Maar je weet ook dat je over je winst inkomstenbelasting betaalt. Dus hoe hoger hoger je winst, hoe meer belasting je betaalt. Het eind van het jaar is het moment om je (samen met je boekhouder) te verdiepen in de fiscale mogelijkheden, die je als ondernemer hebt. Hierbij helpen je Bookies je met liefde.

Overzicht door The Bookie

Een voorzetje om je winst te verlagen schreven we vorig jaar op onze support pagina: https://app.thebookie.nl/nl/help/article/winst-verlagen/

Overzicht van de KvK

Natuurlijk zijn de opties ieder jaar net iets anders.  De KvK heeft een handig overzicht gemaakt voor de fiscale regelingen en aftrekposten in 2021, inclusief uitleg in makkelijke taal. De belangrijkste mogelijkheden voor zzp’ers zijn de onderstaande:

Plan een consult

Mogelijkheden alom, maar je bent niet voor niets geen boekhouder geworden. Dat is ook een van de redenen dat veel klanten in de maanden oktober, november en december een extra consult inplannen met hun eigen boekhouders.