In tijden van economische onzekerheid zijn we met z’n allen op zoek naar zekerheid en mogelijkheden. Vanuit de wens financieel gezond te blijven, maar ook om een slaatje te slaan uit andermans leed.

Zo ligt er zoals altijd in een groep Nigerian Princes, welgestelde pensionados en andere opportunisten op de loer die online en offline op zoek naar een ander type mogelijkheid: door het plaatsen van en mailen over nep regelingen hopen ze dat ondernemers door de regelingen het steunpakketbos niet meer zien en vanuit onzekerheid te snel gaan handelen.

Daarom willen we jullie als The Bookie er op wijzen dat er nu al veel mails circuleren met zogenaamde maatregelen die niet bedoeld zijn om jou te ondersteunen, maar juist om een ander mee te verrijken. Wij hebben al een aantal mails voor bij zien komen van klanten. Supergoed dat jullie dit dubbelchecken.

Dus wees alert, lees onze Corona update voor juiste informatie en leg de vraag gerust in onze Facebook groep en Linkedin groep aan je Bookies voor. Zo krijg niet alleen jij het antwoord maar zien je collega ondernemers het ook.

Lees hier juiste Corona updates

Dag Tim,

Ik begrijp dat thuisblijvers een beloning krijgen van 359,- van de regering, nu ben ik een thuisblijver geworden…wellicht leuk om te delen op jullie facebook.

Weet je ook hoe ik het moet aanvragen? Ik heb geen digicode ik weet niet of dat een probleem is?

groet, een klant

  • Nep-apps waarmee je de virus verspreiding kunt volgt, die je telefoon hackt

  • Phishing door middel van e-mail en smsjes van ‘je bank’

  • Ransomware – nep e-mails van het RIVM met malware in de link