Het boekjaar is voorbij: vanaf 1 maart is het aangiftetijd. Gelukkig vragen wij standaard voor onze klanten uitstel aan dus we hebben heel 2021. Maar een slimheid is op de toekomst voorbereid, dus wij zetten alvast wat tips op een rijtje. Dus lees het rustig door en zie belastingaangifte doen niet langer als een vervelende werkje dat je geld kost, maar als een potentieel, winstgevend klusje.

Altijd op letten

  • Houd naast inkomstenbelasting rekening met de ZVW, inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet.

  • Voer je privé autokosten op in de vorm van €0,19 per kilometer

  • Verzamel niet-vergoede zorgkosten

  • Bekijk je aftrek mogelijkheden zoals Hypotheekrente, Giften, Partneralimentatie en Lijfrente / pensioen

  • Meld het als je een woning in 2020 gekocht hebt, vooral als dit niet je eerste woning was.

5 tips voor dit jaar

Controleer je voorlopige aanslag 2021

LET OP: 2021 is niet 2020. Er is een kans dat je een voorlopige aanslag ontvangen hebt. Misschien is je voorlopige inkomstenbelastingaanslag precies zoals hij zou moeten zijn. Is dit niet het geval? Bekijk dan hoe je deze simpel aanpast.

Misschien toch fiscaal partners?

Als fiscale partners kan je samen aangifte inkomstenbelasting doen. Of wij doen dit voor je. Dit kan gevolgen hebben voor de belasting die je betaalt of terugkrijgt. Je mag namelijk gemeenschappelijke inkomsten en aftrekposten verdelen.

Kies voor middeling van belasting

Was 2020 geen goed jaar voor je? Laat je Bookies uitzoeken of het verstandig is om te middelen met voorgaande jaren.

Check of je recht hebt op (een deel van) het steunpakket of privé toeslagen

Omdat het in deze COVID-19 situatie lastig is om het overzicht te houden in het steunpakket voor zzp’ers en andere speciale regelingen, hebben wij het samengevat.

Onderzoek zelf of vraag je Bookie naar extra opties

Een voorbeeld hiervan zijn scholingsuitgaven in de vorm van aftrekbare studiekosten. Vanaf 2022 zijn deze niet meer aftrekbaar. Op zoek naar (uitgebreider) advies? In week 6 en week 7 organiseren we met The Bookie twee webinars waar we 1) de belangrijke zaken voor de IB toelichten (9 februari) en 2) je jaarcijfers en aangifte uitleggen (16 februari). Wil je hieraan deelnemen? Volg ons op Linkedin, Facebook en/of Instagram voor details. Heb je concrete vragen? Plan een consult, ook als niet-klant.

Nog geen klant en wil je het niet zelf doen?

We hebben nog plek voor nieuwe klanten. En als je een abonnement afsluit in 2021 kunnen we ook je de aangifte inkomstenbelasting 2020 indienen. Dat kan op uurtarief, maar in sommige gevallen ook voor onze vaste abonnementsprijs. Dan importeren we je administratie. Lees mee op https://www.thebookie.nl/makkie/ of plan een gratis kennismaking in.

Plan een kennismaking