Handleiding 2019-02-14T09:55:04+00:00

Handleiding voor klanten

Je bent klant bij de Bookie. Hoe werkt dat?

Bij The Bookie neem je een all-in boekhoudpakket in de vorm van een abonnement af*. Dit betekent dat je zelf eenvoudig je uitgaven en inkomsten bijhoudt, maar dat iedere keer als er contact is met de Belastingdienst, The Bookie er even tussen zit om te zorgen dat alles zo ‘smooth’ als mogelijk verloopt. De nodige rapportages en aangiften worden door The Bookie verzorgd. We stellen je altijd op de hoogte als we iets van je verwachten, maar eigen oplettendheid is natuurlijk ook aanbevolen aangezien je als ondernemer altijd zelf verantwoordelijk bent! Voor korte vragen mag je je Bookie altijd mailen of bellen.

Mocht je uitgebreider advies nodig hebben, dan kunnen we er samen voor kiezen om een langer consult tegen betaling in te plannen.

Plan een consult

The Bookie Webapp

Login The Bookie Webapp

Doorloop via ‘de rondleiding’ even de opties voordat je enthousiast aan de slag gaat en werk de gegevens van je bedrijf bij (links bovenaan). Je verstuurt je facturen en houdt je administratie bij in de webapplicatie van The Bookie. Persoonlijke gegevens vind je onder je naam rechtsboven.

Log rechts boven op deze website in.

Bookie Bonnen: een app voor foto’s van je uitgaven

Raak nooit meer een bonnetje kwijt. Met Bookie Bonnen voeg je in no-time foto’s van de bonnen van je zakelijke uitgaven toe The Bookie Webomgeving.

Lees hier hoe dat werkt.

Download app Bookie Bonnen

Btw-aangiftes

Waarschijnlijk moet je zoals de meeste zzp’ers per kwartaal aangifte omzetbelasting (= btw) doen. Als klant bij The Bookie hoef je deze niet zelf in te dienen, maar doet je Bookie dat voor jou. Wel wordt er van je verwacht dat je tijdig je facturen verstuurt en uitgaven uploadt. Een week voor het einde van het kwartaal krijg je de eerste kwartaalherinnering. Werk je administratie in ieder geval vóór de 8e van de eerste maand van het nieuwe kwartaal bij, zodat we genoeg tijd hebben je administratie te controleren en de aangifte in te dienen. De deadlines zijn: 8 april, 8 juli, 8 oktober en 8 januari.

Wanneer je je administratie hebt bijgewerkt, druk je op je dashboard op de knop “Bijgewerkt” dat achter het betreffende kwartaal verschijnt. Nu controleren en corrigeren we je administratie en dienen we je aangifte in. Aan de hand van je administratie en correcties die we doen geven we je eventueel tips over hoe je fouten kunt voorkomen en voordeel kunt behalen.

Jaarcijfers en aangifte inkomstenbelasting

Na afloop van het jaar moet de (verkorte) jaarrekening worden opgesteld en je aangifte inkomstenbelasting worden gedaan. Hiervoor hebben we meer gegevens van je nodig dan alleen je zakelijke administratie. Nu willen we graag je zakelijke bankafschriften, jaaropgaven en andere documenten. Hiervoor kun je het formulier onder “Start aangifte inkomstenbelasting” invullen en de benodigde informatie aanleveren, zodat we niet het risico lopen om dingen te vergeten.

Het formulier geeft een compleet beeld van je situatie die van belang is voor je aangifte inkomstenbelasting. Bekijk hier alvast het overzicht.

Lever informatie aan

De Belastingdienst: uitstel en machtigingen

We proberen alle jaarstukken binnen 3 maanden na het invullen van het formulier én het compleet aanleveren van de benodigde informatie op te stellen. Na het opstellen van je conceptrapport, dienen we na je goedkeuren je aangifte in. 

Uitstel en verlengd uitstel

Als je je administratie bij ons gedaan hebt, raden we je aan om in februari meteen de IB checklist te volgen en alle benodigdheden aan te leveren. Wij proberen dan je IB aangifte vòòr 1 mei in te dienen. Een voordeel hiervan is dat je geen belastingrente hoeft te betalen, mits de administratie compleet was en er zodoende geen afwijking wordt vastgesteld door de Belastingdienst. Aangezien het voor ons onmogelijk is om alle aangiftes inkomstenbelasting voor 1 mei af te ronden, vragen we (zoals gebruikelijk is) uitstel aan voor het doen van je aangifte inkomstenbelasting. Een voordeel daarvan is dat je je inkomstenbelasting later hoeft te betalen.

Als je geen uitstel aanvraagt en de aangifte niet op tijd indient, loop je het risico op een boete en een hoge aanslag inkomstenbelasting. Wel geldt: wie het eerst het formulier invult en z’n documenten aanlevert, zal als eerste aan de beurt zijn. Het uitstel geeft ons standaard tot 1 september uitstel en kan, slechts indien de ondernemer voorheen alle aangiftes tijdig heeft ingediend, verlengd worden tot 1 mei van het daaropvolgende jaar. Hier mag je echter niet vanuit gaan. 

Heb je ook een fiscaal partner en wil je dat we ook haar/zijn aangifte doen? Meld voor 1 mei bij je Bookie. Dan vragen we ook voor haar/hem uitstel aan.

Machtiging doorsturen

Voor het mogen indienen van je aangifte vragen we een machtiging aan die je te zijner tijd even aan ons door moet doorsturen. 

Tarieven

Het all-in pakket bieden we aan in abonnementsvorm en kost in 2018 €480,- excl. 21% btw per kalenderjaar bij een omzet tot €60.000. Hiermee heb je je gehele administratie gedekt en zo weet je precies waar je aan toe bent!* Wanneer je vanaf het eerste kwartaal klant bent, ontvang je iedere maand een factuur voor €40,- exclusief btw. Dit is deels dus al een vooruitbetaling op de jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting die na afloop van het jaar gedaan worden. Mocht je later in het jaar klant worden, dan ontvang je aan het eind van het jaar een aanvullende factuur voor het resterende deel (dus de maanden die je nog niet betaald hebt).

Bij The Bookie hebben we drie abonnementen. Blijkt je omzet anders dan gedacht? Zet dan je abonnement makkelijk om naar hoger of lager tarief in The Bookie Webapp onder ‘Account’.

* De abonnementsprijs geldt alleen in combinatie met het gebruik van The Bookie Webapp en betreft de reguliere werkzaamheden rondom een goed bijgehouden administratie. Onder de werkzaamheden vallen btw-aangiftes, het opstellen van je jaarstukken, het indienen van je inkomstenbelastingaangifte en korte vragen. Heb je een langere vraag of uitgebreider financieel advies over investeringen, een hypotheek of iets anders nodig? Plan dan rechtstreeks een consult in met je Bookie of laat de werkzaamheden extra doen. Kosten hiervoor zijn € 70 ex btw per uur.

Houd je je administratie geheel of gedeeltelijk in een ander programma bij? Dan doen we je administratie op maat en reken we een uurtarief.

De overeengekomen opdracht heeft geen betrekking op je partner (die in loondienst is). De partneraangifte doen we echter met liefde. Wil je hiervan gebruik maken, vink dan in The Bookie Webapp ‘fiscaal partner’ aan. De extra kosten voor een gezamenlijke aangifte met fiscaal partner in loondienst zijn per jaar € 70 ex btw.

Hoe duur is een boekhouder? Pas de kosten aan je omzet aan.

€ 40 excl btw p.m.

omzet tot € 60.000


€ 30 excl btw p.m.

omzet tot € 12.000