– Moet ik gelijk voor een heel jaar een abonnement nemen?
Je kunt The Bookie Webapp per maand gebruiken en betalen. Dit kun je ten alle tijden stop zetten. Zet je je account voor het eind van het jaar terug naar light en daarmee je abonnement op stop? Dan houden de werkzaamheden per direct op. Wil je gebruik maken van het hele pakket inclusief alle controles, OB en IB aangiftes en jaarstukken tegen het voordelige, vaste tarief? Zet je abonnement dan na december terug naar light. Dan betaal je het vaste jaarbedrag bestaande uit twaalf maanden.

– hoe werkt het overstappen?
Door het eerste maand bedrag met iDeal te betalen (dat doe je door een betaald abonnement te kiezen) activeer je je abonnement. Wij krijgen bericht van je betaling en zullen je zo snel als mogelijk contacteren. In deze mail met de koppeling met je persoonlijke Bookie staat onder andere deze handleiding waarin we omschrijven hoe we werken.
Door bij je oude boekhouder te melden dat je bij ons zit, trekt zij/hij je huidige machtigingen in zodat wij ons bij de Belastingdienst kunnen machtigen.

– hoe vaak moet ik vaak naar Utrecht komen, als ik in een andere stad werk of woon? Zo vaak jij wilt, voor de gezelligheid. Voor je boekhouding in principe niet aangezien we online werken. Wil je ook dat je we jaarstukken voor 2018 opmaken en je IB aangifte doen? Dan hebben we je map met bonnen nodig. Die kun je langs brengen of op de post doen.

– Stel dat ik toch niet tevreden ben, kan ik dan al mijn gegevens weer makkelijk terug krijgen/downloaden?
Je kunt zowel inkomsten als uitgaven makkelijk exporteren via een Excel. De bijbehorende facturen en bonnen krijg je van ons in een zip file mee. Zo heb je alles genummerd bij elkaar.

– Kan ik banktransacties automatisch uploaden?
Banktransacties kan en hoef je bij ons niet te uploaden. We hadden deze feature wel maar zagen dat er regelmatig iets mis ging: zakelijk en privé rekeningen die door elkaar gebruikt werden, onjuist overgemaakte bedragen, uitgaven die alleen als banktransactie ingevoerd werden waarvan geen bon meer was. Dit heeft ons doen besluiten vooralsnog geen bankkoppeling te maken. Aan het eind van het jaar upload je echter wel je jaaroverzicht van je (zakelijke) bankrekening voor je jaarstukken en aangifte inkomstenbelasting.

 

– Als ik samen met mijn partner (ook zzp-er) mijn boekhouding bij jullie wil doen, kan dat op 1 pakket?
Het pakket betreft de boekhouding van je bedrijf en je persoonlijke IB aangifte. Als je partner ook zzp’er is, kan ook hij een abonnement afsluiten dat bij zijn onderneming en omzet past. Wij zullen dan je gezamenlijke IB aangifte indienen.

Is je partner in loondienst? Dan betaal je voor een gezamenlijke aangifte met een fiscaal partner in loondienst zijn per jaar € 70 ex btw extra.

-Heeft The Bookie ook ervaring heeft met ZZP’ers die ook in het buitenland en/of in Nederland in loondienst werken? Veel (met name startende) ondernemers werken nog in loondienst. Deze inkomsten nemen we als vanzelfsprekend mee tijdens de aangifte Inkomstenbelasting. Dit zit in je boekhoudpakket. Ook inkomsten voortkomend uit buitenlandse opdrachten nemen we mee. Een groot deel van onze klanten heeft buitenlandse opdrachtgevers. Let er op dat je bij het factureren aan het buitenland wat de afspraken qua btw zijn. In The Bookie Webapp kan je aanvinken zodra de btw in Nederland, binnen of buiten Europa verlegd is. Dat betekent dat de btw door je opdrachtgever betaalt wordt. Aan deze inkomsten zijn regelmatig buitenlandse kosten gekoppeld (denk aan reis- en verblijfkosten). Hierover kun je meer lezen op onze pagina over Zakelijke Kosten.

 

Bekijk de FAQ’s