Op de foto kantoorhondje Speck die een fantastische investering in ons humeur is, maar helaas niet mee telt voor de KIA.

Vaak hoor je als zelfstandige dat je vooral flink moet investeren omdat het voordelig is. Of misschien loop je al een tijdje rond met het idee om te gaan investeren. Nu kun je in allerhande zaken investeren van groene energie tot beleggingen, maar wij gaan het hebben over het investeren in je bedrijf door de aanschaf van goederen.

Als je al van plan was om te investeren in je bedrijf dan kan het misschien voordelig zijn om dat zoveel mogelijk in één belastingjaar te doen. Op die manier kun je optimaal gebruik maken van de investeringsaftrek en betaal je minder belasting. 

Hoe werkt de KIA? 

Wanneer je in een boekjaar minimaal €2.300,- en maximaal €57.321,- uitgeeft aan investeringen dan kun je bij je inkomstenbelasting aangifte 28% van het totaal van deze kosten aftrekken van je omzet. Boven de €57.321,- bouwt dit percentage langzaam af en als je meer dan €318.449,- investeert dan heb je geen recht meer op deze korting.

Telt alles mee als investering?

Nee, zo eenvoudig is het niet. Investeringen tot een bedrag van €450,- tellen niet mee. Ook bedrijfsmiddelen die je inbrengt vanuit je privé vermogen zijn uitgesloten. Daarnaast zijn bedrijfsmiddelen zoals woningen en personenauto’s uitgesloten voor de KIA. Afgezien van deze bedrijfsmiddelen blijven er nog enorm veel bedrijfsmiddelen over die wél gezien mogen worden als investeringen en dus wél mee tellen voor de KIA. 

Je Bookie regelt het fiscaal

Wil je vooral het voordeel gebruiken, maar niet perse uitgebreider dan dit te begrijpen? Als Bookie Baas hoef je je namelijk geen zorgen te maken of je wel de juiste keuze gaat maken, wij denken (en rekenen) graag met je mee. Laat het daarom vooral aan je Bookie over en neem contact met ons op.